VTM

Doodzieke Walter Capiau krijgt veel kritiek over zich heen: “Onaanvaardbaar wat ik gedaan heb”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Walter Capiau vecht tegen een ongeneeslijke ziekte. Desondanks krijgt de presentator heel wat kritiek over zich heen.

Mensen hebben geen medelijden met Walter. In het verleden heeft hij zich schuldig gemaakt aan kindermisbruik. In totaal zijn er acht klachten tegen hem ingediend. “Ik heb daar zeer veel spijt van”, zei Walter eerder al in Dag Allemaal.

“Ik besef dat ik me heb bezondigd aan zeer erge feiten. Maar één ding wil ik duidelijk stellen: het is bij die periode gebleven, nadien is het nooit meer gebeurd.” Walter bood zijn excuses aan, aan zijn slachtoffers.

VERJAARD
“Het is moeilijk, en het doet nog elke dag pijn. Maar het is zeer lang geleden, de feiten dateren van de jaren vijftig en zestig. Tijdens de verhoren en confrontaties werden er dus dingen naar boven gehaald waarover ik zeer hard moest nadenken om ze me nog te kunnen herinneren. Daar geef ik geen details over.” 

“Maar ik besef wel dat ik de klok niet kan terugdraaien, dus ik krijg het ook nooit meer volledig goedgemaakt. Als dat zou kunnen, zou ik het zeker doen.”

Walter hoopt op vergiffenis van zijn slachtoffers. Aangezien de hele zaak verjaard is, komt er geen proces meer. Margriet Hermans vindt dat men de presentator moet vergeven. “Die mens heeft al genoeg meegemaakt”, zegt ze daarover.