Kindermoordenaar Jos Brech zondag gevat door hulp van alerte getuige: “25.000 kilogram valt van onze schouders”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Kindermoordenaar Jos Brech is zondagavond gevat. Hij zat niet in de Vogezen, zoals iedereen dacht. Hij werd opgepakt in Barcelona.

De 55-jarige Jos Brech is de moordenaar van Nicky Verstappen. Hij bracht de jongen in 1998 om het leven, Nicky was toen 11 jaar. Na 21 jaar vruchteloos wachten op een doorbraak is de vermoedelijke moordenaar van Nicky ontmaskerd. En vooral: na een maandenlange zoektocht zit hij achter slot en grendel.

Journalist Peter R. de Vries was erbij toen de familie van de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen (11) zondagavond het goede nieuws te horen kreeg. Hij zegt aan Het Nieuwsblad dat het dankzij een alerte getuige was dat Brech opgepakt kon worden. Die had vorige week de beelden gezien van de persconferentie waarop het Nederlandse gerecht meldde dat er een DNA-match was met een verdachte.

Brech hield zich lange tijd schuil in Polen en in een afgelegen hut in de Vogezen. Hij voelde al een tijdje dat het net zich sloot. De man ging zelfs zijn eigen moeder niet groeten op haar sterfbed. Wanneer zijn beste vrienden de bossen gingen uitkammen in de hoop om hem te vinden, reageerde hij opzettelijk niet.

OPLUCHTING
De Nederlandse politie bevestigde dat Brech vastzit in een Spaanse cel en zo snel mogelijk zal overgebracht worden naar Nederland. “Hulde voor het rechercheteam”, schreef Peter R. de Vries namens de familie. “Iedereen is enorm opgelucht. Er valt een ballast van 25.000 kilogram van hun schouders. Recht krijgt zijn loop.”