VTM

Birgit Van Mol diep onder de indruk van haar 13-jarige zoon Otis: “En dat terwijl zijn vader de dood al in zijn gezicht zag aankomen”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
René Brouwer (64) is de man van Birgit Van Mol. In 2015 werd bij hem de zeldzame mixed connective tissue disease (MCTD) vastgesteld, een ongeneeslijke auto-immuunziekte.

Het is voor het hele gezin niet makkelijk om met de situatie om te gaan. Iedereen probeert zich sterk te houden, ook al weegt de ziekte van René door. Het koppel heeft ook een zoon Otis.

“Hij gaat op een verbluffende manier met de hele situatie om”, reageert Birgit in Humo. “Hij zat examen te doen terwijl zijn vader op intensive care lag en de dood al in zijn gezicht zag aankomen. En dat was een voortreffelijk examen. Dat je op je 13de al zo sterk en weerbaar bent…”

“Ik voer ook al heel volwassen gesprekken met Otis”, gaat vader René verder. “Maar tegelijkertijd is hij ook nog zo’n kind. Ik probeer hem wat te ontlasten. Hij hoeft niet altijd treurig te zijn om mijn ziekte. Otis zal nu hetzelfde meemaken als ik met mijn vader. Ik probeer hem hierop voor te bereiden. Maar in de eerste plaats wil ik een mooi voorbeeld zijn van doorzettingsvermogen. De dingen in de ogen kijken. Geloven, vechten. Je kind opzadelen met een gevoel van moedeloosheid, is misschien wel het ergste dat je kan doen.”