VTM

Kat Kerkhofs ligt onder vuur: "Waarom moet dit?"

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kat Kerkhofs gaat een gloednieuw programma maken voor Vijf. Ze zal samen met haar zus in 'Tipsy' bekijken wat de gevolgen zijn van iedere dag alcohol drinken.

Ze heeft zelf al wel wat ervaring met alcohol. "Per week kom ik sowieso toch snel aan een vijftiental glazen", zegt ze. "Zeker in de zomer." Op het nieuwe programma van Kat is echter al kritiek gekomen, nog voor het op de buis is gekomen.

"We kunnen alleen maar hopen dat het een reeks wordt die heel duidelijk aantoont wat de gevaren van alcoholgebruik kunnen zijn", klinkt het bij het Vlaams Expertisecentrum Alcohol. Op sociale media is er veel kritiek te horen. "Er zijn ontelbaar veel mensen die dag in dag uit de strijd aangaan met alcohol en andere verslavende middelen. Wat de opzet van het programma ook mag zijn, de manier waarop het nu gepromoot wordt, kan voor velen een slag in het gezicht zijn. Ongelooflijk dat vandaag nog op zo’n manier tv gemaakt mag/kan worden!", luidt het.

"Op tv wordt te veel gedronken", laat nog iemand weten. "‘In ‘Familie’, ‘Thuis’, maar ook in de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’... Overal wordt drinken als iets gezelligs, positiefs, zelfs noodzakelijks gepresenteerd. Jammer. Waarom moet dat?", klinkt het.