Koning Filip verrast vriend en vijand met bizarre vakantiebestemming

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip en zijn gezin gaan meestal op reis naar Frankrijk of Zwitserland. Ze hebben echter een nieuwe bestemming ontdekt, zo laat Het Nieuwsblad weten: Armenië. De kloosters en de kathedralen hebben de koninklijke familie overtuigd.

Er gaan maar weinig Belgen op vakantie naar Armenië. Pas sinds vorig jaar zijn er voor het eerst rechtstreekse vluchten vanuit België naar Jerevan. Het was koning Filip die echter nu toch koos voor deze verrassende bestemming. Zijn bezoek is in Armenië groot nieuws.

Volgens de plaatselijke media zijn de koning en koningin onder de indruk van de gastvrijheid van het Armeense volk. Filip en zijn familie waren te gast bij één van de grootste wijnproducenten van het land, Armas. Tijdens hun vijf uur durende bezoek zouden ze verschillende wijnen geproefd hebben.

Armenië is naar verluidt een opkomend wijnland. "Maak je geen illusies: het marktaandeel van Armeense wijnen in België bedraagt nul komma nul en dan een cijfer. Maar je voelt dat er iets leeft en beweegt", zegt kenner Alain Bloeykens.