Pijnlijke ontdekking gedaan over twee Belgen die neerstortte met vliegtuigje: “Dan hadden ze nu allicht nog geleefd”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bij een crash met een licht vliegtuigje in het noorden van Frankrijk zijn twee Vlamingen van 16 en 28 uit Eeklo en Aalter om het leven gekomen. Het toestel vatte vuur en stortte daarna neer.

Het duo was samen met een groep van de Aero Club Brugge op zomerkamp in Abbeville, aan de Somme. Dinsdagavond stegen Olivier V. (28) uit Aalter, secretaris van Aero Club Brugge, en leerling Willem S. (16), in Eeklo op voor een tochtje.

Een halfuur later raakten ze in de problemen en stuurde ze een SOS-bericht. “Een vliegtuig dat net parachutisten was gaan droppen, ving het signaal op. "Mayday, Mayday, klonk het luid en duidelijk”, aldus Jean-Jacques Monvoisin, directeur van Aérodrome Abbeville aan Het Nieuwsblad. “Helaas konden we niets meer doen. Ik probeerde via de radio nog contact te leggen, maar ze reageerden al niet meer.”

Het vliegtuig stortte neer. De twee inzittenden waren op slag dood. Het is wel opvallend dat er een valschermen aan boord waren van het vliegtuigje. “Dat is niet wettelijk verplicht. Maar misschien hadden parachutes wel hun leven kunnen redden”, stelt de directeur vast.

Tags eeklo