Sabine Hagedoren ziet wat bewegen op de weerkaarten: “Het gaat intens regenen en ook kans op onweer”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Je zou het niet zeggen maar in de Ardennen schijnt momenteel de zon. In de rest van Vlaanderen blijft het bewolkt vandaag.

"Aan de kust en het centrum blijft het de hele dag grijs. In de Ardennen schijnt de zon volop. Ik heb daar al mooie foto’s van ontvangen. Tegen het einde van de dag kan het daar beginnen regenen", vertelt weervrouw Sabine Hagedoren bij Radio 2.

"Die regen gaat de droogte niet wegnemen. In het noorden het noordwesten kan het vannacht licht regenen. Aan de kust is het vandaag 22 graden en 25 graden in het binnenland."

"Morgen zijn we die temperaturen kwijt. Het gaat veel koeler worden met 18 graden aan de kust en in de rest van Vlaanderen 20 graden. Warmer gaat het niet worden. Je gaat wel een vestje kunnen gebruiken. De wind is ook goed voelbaar. In de nacht van vrijdag op zaterdag komen er intense buien. Zaterdag wisselvallig weer en het blijft erg fris. Zondag zijn er eerst opklaringen en meer wolken."

"Dat wisselvallige weer behouden we maandag. Dan wordt het 21 graden, maar komen er opklaringen vanaf de kust. Dinsdag krijgen we 24 graden en kan het ‘s avonds gaan onweren."