Frédéric brengt zijn hond naar hondenpension maar is in shock als hij na zijn huisdier terugziet: “Moeten laten inslapen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: RTL Info
Frédéric wilde met een gerust gemoed op vakantie vertrokken. Daarom bracht hij hond Ted, een dobberman, naar een hondenpension. Maar daar ging het goed mis.

De vijfjarige dobberman werd door zijn baasje voor tien dagen achtergelaten in een hondenpension in Charleroi. Toen Frédéric terug uit vakantie kwam, was de schok groot toen hij zijn hond terugzag. Het dier was fel overbeen en had een vierde van zijn gewicht verloren.

ONDERZOEKEN
Verschillende onderzoeken en een endoscopie brachten aan het licht dat de maag van Ted vanbinnen verbrand was door een probleem met zijn voeding, bijvoorbeeld door inname van detergen. Daarna verslechterde de toestand van de hond alleen maar. “Om zijn pijn, zijn hevige pijn te stoppen, heeft de dierenarts dan morfine toegediend”, citeert Het Nieuwsblad, Frédéric aan RTL Info. “Helaas is zijn hart gestopt met kloppen. Toen ik mijn hond toevertrouwde aan het pension, woog hij 44 kilo. Bij zijn overlijden nog amper 28. En ik heb nog altijd geen antwoorden gekregen.”

KINDEREN
En dan moest Frédéric het nieuws nog aan zijn kinderen vertellen. “Mijn hond sliep bij mijn kinderen, op dezelfde kamer. Iedereen mist hem zo hard. Mijn zoon huilt nog geregeld en roept naar zijn hond.”

SCHADEVERGOEDING
In het contract dat Frédéric tekende bij het hondenpension staat dat er bij problemen zowel een dierenarts als de eigenaar op de hoogte moeten worden gebracht. Dat is nooit gebeurd.

De verzekeraar van het hondenpension laat weten dat er geen fouten zijn gebeurd. Wil Frédéric kans maken op een schadevergoeding, zal hij dus fout van het dierenhotel moeten bewijzen.

Tags charleroi