Na doorbraak in Nederland ook hoop voor Belgische verdwijningszaak omtrent Nathalie Gijsbrechts: Zij is al 27 jaar spoorloos

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Na 20 jaar weten de ouders van Nicky Verstappen eindelijk wie hun zoon vermoord heeft. Eric Geijsbregts hoopt ook al 27 jaar op een doorbraak.

Zijn dochter Nathalie verdween in 1991. “Haar lichaam is nooit gevonden en dus hebben we geen DNA-spoor. Een grootschalig DNA-onderzoek is momenteel dus onmogelijk”, zegt Eric in Het Laatste Nieuws. “Maar dit nieuws geeft wel hoop.”

Het neemt niet weg dat Eric recent nog DNA-stalen aan de politie bezorgde. Als het lichaam van Nathalie in de toekomst gevonden zou worden, kunnen de speurders dankzij dat DNA haar snel identificeren. "En wie weet komt er dan voor ons ook een doorbraak."

Maar zolang er geen lichaam gevonden is, blijft men aangewezen op mensen die na al die tijd nu toch willen praten. Als Eric in de pers leest dat er een pedofiel of moordenaar is opgepakt, denkt hij aan zijn dochter. "Dan ga ik tellen: hoe oud was deze dader toen mijn dochter verdween? Woonde hij in onze buurt? Kan hij iets met haar verdwijning te maken hebben?"

Intussen is de Belgische politie nog steeds bezig met de verdwijningszaak. “De tijd die wegtikt, speelt in ons nadeel, maar ook zonder DNA is heel wat onderzoek mogelijk. Zelfs nu nog. Het dossier is een jaar geleden volledig herlezen. De speurders keken het dossier kritisch na en zochten antwoorden op de belangrijkste vragen die open bleven. Ze laten de zaak niet los."