VTM

Margriet Hermans heeft zeer slecht nieuws gekregen: “Haar eigen schuld"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Margriet Hermans heeft vandaag geen al te best nieuws gekregen. Ze is ontslagen.

Margriet gaf kritiek op ‘Cruise Nostalgie’, het kusttheater waar onder meer Jacky Lafon in meespeelt. Margriet zei dat ze het geen goed stuk vond en gaf ook kritiek op de acteerprestaties van Jacky.

Maar Margriet kreeg felle kritiek van Jacky zelf en ook van Jef De Smedt. Uitgerekend twee mensen waarmee ze vanaf 21 oktober samen mee op de planken staat tijdens de komische zaalshow ‘HD en D’ in Kusttheater ’t Colisée in Blankenberge.

ONTSLAG
De organisatoren hebben nu Margriet ontslagen. “We hebben een storm aan reacties over ons heen gekregen na de uitlatingen van Margriet. De mensen zijn boos, en velen wilden plots hun geld terug of niet meer komen kijken naar de show", zegt Dirk Coryn van het Kusttheater aan Het Laatste Nieuws. ”Oké, ik begrijp dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening. Maar Margriet gaf hier zomaar ongezouten commentaar, en dat had ze niet mogen doen. Dat een eigen collega onze show zo afbreekt, dat kan niet. Dat doet pijn. Daarom hebben we beslist om de samenwerking met Margriet stop te zetten”.

“We hebben het eerst een week laten berusten. Wij waren niet gelukkig, maar wouden geen overhaast besluit nemen. Wij staan natuurlijk open voor andere meningen, maar voor ons bewijst die van het publiek alles. En wij hebben elke avond een staande ovatie”, stelt Dirk. ”Hier is Margriet dus in de fout gegaan.” 

VERVANGER
Ook Jacky en Jef staan achter die beslissing. "Voor de volle 100%. Ze zeiden zelf ook dat het zeer moeilijk zou zijn om een grappige sfeer te creëren op het podium, nadat ze zo werden afgebroken door Margriet. Ze hadden er zelf ook een heel slecht gevoel bij gekregen.”

Er wordt nu op zoek gegaan naar een vervanger of vervangster voor Margriet. Wie dat wordt, zal in de volgende dagen of weken duidelijk worden.