“Het is onmenselijk om Dutroux 25 jaar lang te laten wegrotten in de gevangenis”

bron: Kranten
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bruno Dayez, de advocaat van Marc Dutroux, zegt dat zijn cliënt wil antwoorden op vragen van de nabestaanden. Aan het eind van deze week of begin volgende week zullen Sabine Dardenne, Laetitia Delhez en de ouders van Julie, Mélissa, An en Eefje een brief van hem ontvangen.

In de brief toont Dutroux berouw voor zijn slachtoffers. “Marc Dutroux heeft de tekst, na enkele kleine aanpassingen, goedgekeurd”, aldus de raadsheer. “Ik zoek de meest recente adressen nog en dan zal ik hem versturen.”

Het is vermoedelijk een tactische zet van de advocaat. Dayez wil immers Dutroux zo snel mogelijk uit de gevangenis krijgen en dat gaat een stuk vlotter als hij berouw toont voor zijn zonden. “Het is niet menswaardig om een persoon langer dan 25 jaar in de gevangenis te laten zitten en hem weg te laten rotten in de vergetelheid”, zegt Dayez in de kranten.

VERZOENING
“Het is een brief van verzoening en openheid. Dutroux, die zijn volledige verantwoordelijkheid voor de dood van de vier kinderen Julie, Melissa, An en Eefje neemt, spreekt de ouders en zijn slachtoffers aan om hen te vertellen dat, zelfs als hij ze niet rechtstreeks heeft gedood, hij klaar is om te reageren op hun verzoeken.”

Slachtoffers en nabestaanden kunnen met verschillende vragen en verzoeken zitten. "De deur staat open. Al blijft het natuurlijk wel de waarheid van Dutroux en die kan mogelijk niet iedereen tevreden stellen", besluit de advocaat.