Dierenasiel in Koksijde heeft oplossing gevonden voor groot probleem bij de katten

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Dierenasiel Ganzeweide houdt op 1 en 2 september een opendeurdag. In het dierenasiel in Koksijde verblijven er opvallend veel katten.

“In 2007 vingen we 729 dieren op. En tien jaar later, in 2017, in totaal 613 dieren. In 2007 verbleven de dieren gemiddeld elf dagen bij ons, terwijl dat in 2017 bijna 27 dagen was”, zegt voorzitter André Lycke aan Het Laatste Nieuws. “Dat komt vooral door de vele katten die normaal iets meer dan een maand in ons asiel zitten. Vorig jaar ontvingen we 371 poezen die gemiddeld 35 dagen bij ons verbleven. Sinds april is het kattenplan van kracht, dat een verplichte sterilisatie en castratie oplegt.”

“We zien nu al de voorzichtige resultaten als we de eerste jaarhelft vergelijken met dezelfde periode vorig jaar. Toen hadden we 29 verblijfsdagen bij de poezen en nu 25. Er zijn heel veel kittens en daarom startten we onder de vrijwilligers met een project van pleegouders. Die vrijwilligers ontfermen zich over een nest katten tot de katten klaar zijn voor castratie of sterilisatie. Daarna keren ze terug naar ons asiel.” 

“Het merendeel van de dieren die in ons asiel aankomen, is gevonden. Nog opvallend is dat we dit jaar, tot eind juli, al aan 35 dieren zitten na inbeslagname. Vorig jaar waren er dat maar twee.”

Tags koksijde