Zeker elf doden in Italië na hevige regen: “Wandelaars werden als kogels weg gekatapulteerd en kwamen drie kilometer verderop terecht”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
In het nationaal park van Polino, in het Zuid-Italiaanse Calabrië, zijn al elf toeristen om het leven gekomen. Er zijn ook nog vijf vermisten.

Op het moment dat de toeristen er waren, viel er hevige neerslag. Dat had een bergriviertje in de schilderachtige kloof van Raganello, in de buurt van bergdorp Civita, zwaar doen aanzwellen. De wandelaars werden verrast door het snelstromende water. 

Ze werden meegenomen door de stroom. “De kloof is nauw en diep”, aldus Carlo Tansi. “De rotswanden kunnen tot een kilometer hoog zijn. De kloof liep in heel korte tijd vol met water en dat had zo een kracht dat de wandelaars als kogels weg werden gekatapulteerd en tot 3 kilometer verderop terechtkwamen.”

De krant ‘La Repubblica’ schrijft dat enkelen zich konden redden door zich vast te klampen aan de rotswanden. Een kind werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. In totaal zijn 23 personen gered, meldt nieuwsagentschap Ansa op basis van de prefectuur.

Er zijn nog zeker vijf personen vermist. De zoektocht naar die personen ging afgelopen nacht verder. Een Nederlander raakte gewond aan zijn hoofd. “Er kwam een muur van water naar beneden. We hadden geen tijd om iets te doen. We hebben echt geluk gehad.”

Dat zegt ook een Italiaanse ooggetuige: “Het was de hel, ongelofelijk om te zien. Er zijn geen woorden voor.”

Tags italië