Vandaag al de honderdste warme dag van het jaar: "Dit wordt zeker top drie"

bron: MetoVista
door: PMN
Het is vandaag al de honderdste warme dag in Ukkel. Vanmorgen om 10 uur kwam de temperatuur in Ukkel al uit 20,8 graden.

Daarmee zijn er dit jaar precies 100 dagen dat de temperatuur minstens 20 graden bedraagt. Normaal zijn er 89 warme dagen in een heel jaar, daar zitten we dus nu al ruimschoots boven.

De laatste keer dat de 20 graden dit jaar in Ukkel niet werd gehaald was op 10 juli. Deze dag vormde een korte onderbreking een in lange periode met warm tot soms heet weer die al op 23 juni begon, meldt MeteoVista.

NOG MEER WARME DAGEN
En de verwachting is dat het aantal warme dagen dit jaar nog flink zal oplopen. Morgen en overmorgen wordt het sowieso weer warmer dan 20 graden. In het weekend daalt de temperatuur dan weer onder die 20 graden, maar begin volgende week zitten we er weer boven.

Volgens MetoVista gaan we eind augustus 107 warme dagen gehad hebben. “Gebruikelijk telt september tien officiële warme dagen en wordt het ook in oktober nog twee keer 20 graden of meer. Bij een normaal verloop in september en oktober komen we dus uit op 119 warme dagen in Ukkel. Dat levert een derde plaats op in de ranglijst van jaren met de meeste officiële warme dagen”, luidt het. 

Enkel in 1947 en 1959 waren er meer warme dagen. Het record was overigens in 1959 met 131 warme dagen.

Tags vlaanderen