Filip Joos doet vaststelling over Hazard bij Chelsea: “Dat is zo sinds Courtois vertrokken is”

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voetbalcommentator Filip Joos sprak gisteren in ‘Extra Time’ ook over Eden Hazard. Die had graag naar Real Madrid vertrokken deze zomer, maar tot een transfer kwam het niet.

Joos trok naar Londen waar hij commentator was voor de wedstrijd van Chelsea tegen Arsenal. Hij was onder de indruk van de nieuwe Chelsea-coach Maurizio Sarri. "Ze noemen het in Engeland al Sarri ball: heel veel lopende mensen en 1 playmaker, namelijk Jorginho, die hij heeft meegenomen van Napoli. Die verstuurt passes à la Pirlo. Het was de ene aanval na de andere", luidt het bij Joos.

"Maar na 60 minuten bracht hij Hazard en veranderde Sarri ball plots in Hazard ball. Weg zijn de rechte lijnen, weg is het lopen zonder bal. Plots is het barok en zijn er tierlantijntjes."

"Ik vroeg Sarri na de match of Hazard zoveel vrijheid ging blijven krijgen. Hij zei: "In balverlies moet hij doen wat ik zeg." Ik ben overtuigd dat Sarri ongelooflijk heeft genoten van dat eerste halfuur en hij zal zijn zienswijze bij Hazard moeten inpeperen."

Hazard is ook bijzonder populair geworden bij de fans van Chelsea. "Hij is nog 5 keer populairder geworden sinds Courtois vertrokken is en hij is gebleven."

"Hazard moet maar zijn veters strikken en het stadion staat al in lichterlaaie. Hij is dé vedette, zonder hem winnen ze ook niet van Arsenal. Hij en Sarri, dat is een beetje water en vuur verzoenen. Maar daar kan stoom uitkomen."