VTM

Walter Capiau is ongeneeslijk ziek: "Je herkent hem zelfs niet meer, zo vermagerd en verouderd"

door: PMN
Het gaat niet goed met Walter Capiau. De 80-jarige tv-presentator is zelfs te zwak om met zijn eigen vrienden af te spreken.

Walter Capiau, die zes jaar geleden in opspraak kwam, vertoonde zich sindsdien nauwelijks nog in het openbaar. Volgens Dag Allemaal is hij ongeneeslijk ziek. 

Walter vierde eind oktober zijn tachtigste verjaardag. Een goede vriend besloot daarom een feestje voor hem te houden in Kasteel Gravenhof, een sfeervol kasteeldomein op een boogscheut van Brussel. In het bijzijn van een vijftigtal familieleden, vrienden en mensen met wie Walter tijdens zijn lange carrière samenwerkte, beleefde de voormalige presentator een zeer gezellige avond. Maar ondanks dat Walter zijn best deed om de schijn hoog te houden, zag de aanwezigen dat het niet goed ging met hem.

"EEN OUD MENEERKE GEWORDEN"
“Ik had hem eerst zelfs niet herkend”, zegt Bart Kaëll, die samen met Luc Appermont ook op het feestje was uitgenodigd. “Walter was enorm vermagerd en verouderd. De intensieve behandelingen die hij moet ondergaan, vreten natuurlijk aan een mens. Ik had hem al jaren niet meer gezien, en ik herinnerde mij vooral de beelden van toen hij nog aan het werk was."

"En nu stond daar een oud meneerke met een kostuum dat veel te groot was. Maar dat scheen hem niet zo te deren. Walter was erg in vorm die avond. Hij heeft de hele tijd moppen verteld. Rechtstaand, zoals in ‘HT&D’. Over zijn ziekte zei hij dat het niet zo goed ging en dat hij al een hele tijd in behandeling was, maar hij bleef optimistisch.”