Het waren bekende criminelen die meisje van 5 jaar dood hebben gereden: Parket denkt reden gevonden te hebben waarom ze zo snel reden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Gisteren reed een wagen twee kindjes en een vrouw omver op de stoep. Een meisje van vijf jaar overleed aan zijn verwondingen. De mama en de zus van het overleden meisje hun toestand is nog steeds kritiek.

De auto had gisteren een bocht gemist en reed aan hoge snelheid in op een moeder en haar twee dochters nabij een Lidl-filiaal. Na het ongeval sloegen twee van de drie inzittenden op de vlucht. Niet veel later kon iedereen ingerekend worden door de politie, vernam Het Laatste Nieuws.

Waarom ze op de vlucht sloegen is nog onduidelijk. De drie inzittenden van de wagen zijn geen onbekenden voor het gerecht. Het gaat om twee twintigers en een dertiger. Ondanks dat ze een Nederlandse nummerplaat hebben, zijn ze toch afkomstig uit Sint-Niklaas.

Eén van de criminelen zou bekend staan voor het nemen en dealen van drugs. Ook zijn kompanen hebben een strafblad en zijn bekend voor allerlei verkeersinbreuken, maar ook voor zwaardere delicten zoals diefstallen met geweld. Het labo en het parket kwamen ter plaatse, net zoals een verkeersdeskundige. 

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt ook of de criminelen gelinkt kunnen worden aan een ander geval met vluchtmisdrijf in Sint-Niklaas. Het zou best kunnen dat het trio op de vlucht was nadat ze eerder ook al een fietser hadden aangereden. Ze reden immers tegen een zeer hoge snelheid door het centrum van Sint-Niklaas.