Vijftiger uit Genk verkracht zijn eigen dochter: "Dat is haar verdiende straf"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Een 55-jarige man uit Genk is vandaag voor de correctionele rechtbank van Tongeren verschenen. Hij had het één en ander te verklaren.

De man heeft drie dochters. Na het overlijden van zijn vrouw woonde nog één van de drie dochters bij hem. De relatie tussen vader en dochter verliep erg moeilijk.

MISBRUIK
Op 28 mei van dit jaar ging het helemaal mis. De man had medicatie genomen tegen een depressie en gedronken. Er ontstond een ruzie met zijn dochter over het uitgaansleven. De man vond het niet kunnen hoe zijn dochter zich kleedde.

De vader misbruikte zijn dochter, die enkel kon ontsnappen door haar nachtkleding uit te trekken, staat te lezen bij Het Laatste Nieuws. Hij liep zijn bijna naakte dochter achterna op straat en sleurde haar terug de woning binnen. 

"STIEKEM GEFILMD"
Iemand die het geroep had gehoord, verwittigde de twee andere zussen. Zij belden op hun beurt de politie. De procureur beweert ook dat de man zijn dochter enkele keren stiekem gefilmd zou hebben door het sleutelgat terwijl ze aan het douchen was.

VERKRACHT
In eerste instantie zei de man dat het om een complot ging van zijn dochters ging tegen hem, maar uiteindelijk bekende hij de feiten. Hij zei dat hij zijn dochter aanrandde en verkrachtte als “straf”. 

UITSPRAAK
De advocaat van de misbruikte dochter vroeg de aanstelling van een deskundige. De twee andere dochters vragen een morele schadevergoeding van 500 euro. De rechter doet op 5 september een uitspraak.

Tags genk