Komt Courtois nog aan spelen toe bij Real Madrid? “Kans is groot dat coach Lopetegui dit zal beslissen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Real Madrid won zondag zijn openingswedstrijd in de competitie. Het versloeg Getafe met 2-0.

Thibaut Courtois zat de hele tijd op de bank bij zijn nieuwe club. Coach Julen Lopetegui koos immers opnieuw voor Keylor Navas in doel. 

Na de wedstrijd wilde Lopetegui niet veel kwijt over zijn keuze voor Navas. "Navas of Courtois? Ik hou van Keylor, net zoals ik van Thibaut hou. Vandaag heb ik besloten dat het beter was dat Navas speelde. We hebben vijf keepers in onze rangen. En daar zullen er logischerwijze (op het einde van de transferperiode) nog drie van overblijven.” 

“Zoals ik eerder al gezegd heb ben ik erg opgetogen dat we zulke concurrentie tussen de palen hebben. Dat is een geweldige zaak voor de ploeg. Concurrentie is altijd positief, op eender welke positie. Ik zie dit niet als een probleem. We hebben meerdere opties, dat is het belangrijkste. Op een bepaald moment zal ik de knoop doorhakken, maar ik ga nu nog niets beslissen. Ik zal alles blijven analyseren en zal na verloop van tijd een beslissing nemen op basis van wat ik zie. Maar ik ben opgetogen over het niveau van onze doelmannen."

TUSSENOPLOSSING
Het Nieuwsblad sprak ook met enkele Real Madrid-watchers. Zij laten verstaan dat Courtois wel aan spelen zal toekomen. “Maar het is voor Lopetegui ook niet makkelijk kiezen”, luidt het daar. “Mogelijk gaat hij voor een tussenoplossing. Dan speelt Navas de wedstrijden in de competitie en Courtois in de Champions League en de Copa del Rey. Of omgekeerd.”