Mensen dumpen hun tamme konijnen massaal in Antwerps stadspark: “Ze overleven dat niet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)
Er lopen de laatste tijd veel tamme konijnen rond in het stadspark van Antwerpen. Een oplossing voor het probleem is nog niet meteen in zicht.

Mensen dumpen hun tamme konijnen in het stadspark alvorens ze op reis vertrekken. “Misschien denken de mensen dat ze hun huisdieren een plezier doen door hen ‘in de natuur vrij te laten’? Maar zo werkt het niet. In het park kunnen tamme dieren niet overleven. Ze hebben geen toegang tot vers water en knabbelen vaak op rot brood of oneetbare grassprieten”, luidt het bij Jonas De Koning (26) in Het Laatste Nieuws.

"GEBETEN DOOR RATTEN"
“Onlangs zag ik er eentje met ogen die helemaal dicht stonden. Ontstoken. Toen ik dichterbij ging kijken, zag ik dat het beestje ook vol littekens stond. Vermoedelijk worden ze gepikt door vogels. Of door ratten gebeten. En onlangs ontdekte ik in het park een gat in de grond, omgeven door vliegen. Drie konijnen waren erin overleden.”

WINTER
Bovendien staat de winter ook nog voor de deur. De kans is groot dat de konijnen die niet overleven. Meestal worden de konijnen gevangen door de stadsdiensten en die brengen ze dan naar de asielcentra. ”De vangkooien worden normaal gezien dagelijks door medewerkers van de dienst Stadsbeheer in het oog gehouden. Mensen met minder goede bedoelingen kunnen deze namelijk ook bereiken”, legt de woordvoerster van Ait Daoud uit. 

“Momenteel zitten er geen medewerkers fysiek in het park omdat hun stelplaats wordt gerenoveerd. Daarom zijn de vangacties tijdelijk afgebouwd. Van zodra de stelplaats terug in gebruik wordt genomen (mogelijk pas tegen het einde van het jaar red.), zullen de vangacties terug opgestart worden.”

Tags antwerpen