Froome heeft het nog altijd moeilijk met wat de voorbije maanden gebeurde: “Als ze dat in het voetbal doen, belanden ze in de cel”

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Chris Froome kreeg tijdens de Tour de France heel wat kritiek over zich heen. Bij Sporza blikt hij nog eens een laatste keer terug.

Allicht starten Froome en zijn Geraint Thomas volgend jaar opnieuw samen in de Tour. "Ik vind 2 leiders in 1 ploeg geen probleem, maar juist een sterkte. Ik vond het dan ook speciaal om deel te mogen uitmaken van het succes van Geraint. Ik ben zeker dat we het ook volgend jaar kunnen laten werken. We zijn goeie vrienden."

"Ik weet nog niet wat het plan is voor volgend jaar, maar ik kan me voorstellen dat de Tour mijn hoofddoel wordt. Die 5e Tourzege is nog iets waar ik voor het einde van mijn carrière werk van wil maken. Dan zou ik kunnen toetreden tot het elitegroepje met 5 eindzeges."

Froome kreeg ook heel wat kritiek te slikken. "Ik heb heel wat meegemaakt de voorbije maanden. Het was waanzinnig. Maar ik kijk er toch op terug als een geweldige periode."

"Het was een ongelooflijke reeks. Ik zou op voorhand meteen getekend hebben voor al die resultaten. De meest memorabele eindzege was wellicht de Giro. Door mijn val in de openingstijdrit voelde ik mij 10 dagen niet top. Maar op het einde kwam ik erdoor en de rit over de Finestre was ideaal om nog iets te proberen. Het was old skool wielrennen. Ik was verbaasd dat het goed is uitgepakt."

"De dingen die ik zag weerspiegelen volgens mij ook niet hoe Frankrijk echt is. Het is een minderheid die zich zo gedraagt. Ik hou nog altijd van het land! Ik woon er zelfs."

"Anderzijds kan er meer gedaan worden om duidelijk te maken dat we als sport sommige zaken niet tolereren. Als je in het voetbal het veld oploopt en een speler duwt, beland je in de cel. Waarom wordt dat in het wielrennen dan gedoogd?"