Sabine Hagedoren kondigt slecht weer aan: "Ja, het gaat herfst worden"

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Wie deze week nog vakantie of een snipperdag heeft, kan er maar beter van profiteren. Het mooie weer lijken we aan het einde van de week wel kwijt te zijn.

"Het wisselvallige is in de weerkaarten gekropen", stelt Sabine vast bij Radio 2. "In het noordoosten van het land kan er de komende uren ook wat motregen vallen. Na de middag breekt het wolkdek wel open. Het wordt zo'n 24 graden. Vanavond zijn er opklaringen vanaf het westen. Het blijft droog. Na middernacht zijn er lage wolken met temperaturen rond 17 graden."

Tot vrijdag wordt het nog aangenaam zomerweer. "Morgenochtend kan er mist zijn. Een lokale bui is ook niet uitgesloten", gaat Sabine verder. "De temperaturen stijgen naar zo'n 26 graden. Dat zijn nog lichte zomerse temperaturen. Woensdag ook droog met 28 graden. Donderdag neemt de bewolking toe en dan gaat het ook regenen. De temerperatuur bedraagt nog steeds 27 graden."

En dan wordt het een stuk frisser. "Vrijdag wordt het koeler met maximum 20 graden. Zaterdag raken we niet verder dan 17 graden met veel regen en onweer. Het gaat herfst aanvoelen. De zomer is dit weekend ver weg. Zondag ook maar 20 graden. Begin volgende week blijft het wisselvallig en de temperatuur blijft ook steken op 20 graden", besluit Sabine.