Meest gezochte Belgische terrorist ter wereld lijkt weer te zijn overleden

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De 36-jarige Hicham Chaib lijkt overleden te zijn. Hij is de meest gezochte Belgische terrorist ter wereld.

De twee van zijn jongere broers van Chaib plaatsten een rouwbericht op Facebook. Een officiële bevestiging van zijn dood is er nog niet, kwam Het Nieuwsblad te weten.

Hicham Chaib groeide op in Borgerhout en was een van de kopstukken van de terroristische groep Sharia4Belgium. Binnen de organisatie was hij lijfwacht en rechterhand van leider Fouad Belkacem.

In 2013 trok hij met andere leden van Sharia4Belgium naar Syrië om ter vechten aan de zijde van terreurgroep IS. Chaib zou binnen ISIS een belangrijke positie hebben bekleed, als hoofd van de religieuze politie in Raqqa. De man dook ook regelmatig op in propagandafilmpjes van IS om de ‘niet-gelovigen’ te bedreigen.

Al is het nog maar de vraag of Chaib wel echt overleden is. Leden van IS zetten hun eigen dood in scène. Zo hopen ze dat de veiligheidsdiensten stoppen met zoeken. Hicham Chaib werd in februari 2017 ook al eens doodverklaard. Hij zou toen tijdens bombardementen op Raqqa om het leven zijn gekomen, maar die berichten werden al snel tegengesproken door zijn familie.