VTM

VTM heeft drastisch besluit genomen over de nieuwsuitzendingen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Er staat wat te veranderen bij VTM-Nieuws. Voorlopig merk je er op het scherm niets van, maar dat blijft niet zo.

Volgend jaar verhuist de nieuwsdienst van VTM naar Antwerpen, maar toch wil de commerciële zender nu al zijn nieuws nieuw leven inblazen. Zo is de studio van het nieuws momenteel één grote bouwwerf. Er wordt namelijk gewerkt aan een nieuw decor, staat te lezen bij Het Nieuwsblad.

Het huidige decor gaat al vijf jaar mee. Het werd voor het eerst in gebruik genomen op 18 februari 2013. Vrijdag werd met begonnen met de werkzaamheden. De kijker zal niets merken van die werken. De nieuwsuitzendingen blijven gewoon doorlopen. 

De nieuwsankers presenteren het nieuws voor een zogeheten blue key-muur. In mensentaal: de technici projecteren een foto van het decor op een effen achtergrond, en via de computer plaatsen ze het nieuwsanker exact op de plek waar die normaal zit om het nieuws voor te lezen.

Er is één ding dat de kijker wel zal merken. Voorlopig zal er niemand meer van de sportdienst opduiken in het nieuws. Dat zal zo gedurende de werkzaamheden zijn. Het nieuwsanker zal nu ook de sportberichten lezen. Ook het gesprekje met de weerman - of vrouw zal anders verlopen. Die staat niet meer vlak naast het nieuwsanker, maar elders. Het is nog niet ­duidelijk wanneer de werken in de nieuwsstudio klaar zijn. 

Tags vtm