Goffin geeft meer uitleg over zijn blessure: “Het was te gevaarlijk geworden”

door: PMN
Voor David Goffin eindigde het Het ATP-toernooi van Cincinnati nog in mineur. In de wedstrijd tegen Roger Federer moest hij de wedstrijd staken met een schouderblessure.

Goffin staakte de wedstrijd in de tweede set bij een 1-1-stand. "Ik voelde al enkele dagen wat pijn in mijn schouder",  geeft de Belgische tennisser een woordje uitleg bij Sporza.

"Ik moest eerder op het toernooi twee wedstrijden op één dag spelen (door de regen in Cincinnati, red) en daardoor had ik pijn aan mijn arm. Ik voelde dat die pijn uit mijn schouder kwam en zo uitstraalde naar mijn elleboog. In de opwarming voelde ik al dat ik tegen Federer niet voluit zou kunnen gaan."

"De eerste set heb ik overleefd zonder opslagverlies, maar het was te gevaarlijk om nog door te gaan omdat de pijn bleef. Daarom besliste ik om te stoppen."

Goffin moet zich nu focussen op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. “Ik denk niet dat het een probleem zal worden”, gaat hij verder. "Samen met mijn team ga ik bekijken of het nodig is om bijkomende onderzoeken uit te laten voeren. Maar ik denk gewoon dat ik een zware week heb gehad en dat ik mijn arm en schouder een beetje moet laten rusten."

"Ik onthoud veel positieve dingen na mijn week in Cincinnati. Ik hoop dat ik die dingen kan gebruiken op de US Open. Mijn prioriteit is nu om 100% klaar te geraken voor dat toernooi."