Paniek aan viaduct in Gent: Voorbijganger ziet brokstukken naar beneden vallen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Stad Gent
In Gent is er zaterdag even paniek ontstaan. Een passant had brokstukken naar beneden zien vallen. Die brokstukken zouden afkomstig geweest zijn van viaduct van de B401 aan de Zuid.

De passant verwittigde ook de hulpdiensten. Het Nieuwsblad kwam te weten dat de brandweer met een klimteam ter plaatse kwam. De zuil van het viaduct werd onderzocht. “Het bleek slechts om kleine stukjes te gaan, klinkt het bij de brandweer. “Door de gebeurtenissen in Genua zijn de mensen waarschijnlijk wat ongerust. Het ging om niet meer dan wat gruis.”

Het is nochtans niet de eerste keer dat er brokstukken naar beneden komen van het viaduct. In 2014 krijg het volledige viaduct nog een renovatie, kostprijs € 7,5 miljoen. Maar toen werd enkel de bovenbouw van het viaduct aangepakt. Niet de onderkant.

RISICOBRUG
In juni nog werd de politie ook al verwittigd dat er een brokstuk naar beneden was getuimeld. De oorzaak was toen ouderdomscorrosie, betonrot in de volksmond. Het viaduct staat ook op de lijst van bruggen die extra in het oog gehouden moeten worden. In Gent zijn er wel plannen om het verkeer op het viaduct om te leiden en het bouwwerk aan te passen.

Tags gent