David Goffin ziet door blessure abrupt een einde komen aan zijn sprookje op Cincinnati: “Het was zinloos”

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Aan het sprookje van David Goffin op Cincinnati is een einde gekomen. Onze landgenoot moest de wedstrijd tegen Roger Federer staken met een schouderblessure.

Goffin kan terugblikken op een prima week. Hij schakelde onder meer nummers 6 (Kevin Anderson) en 3 (Juan Martin Del Potro) van de wereld uit.

Maar in de halve finale komt er een einde aan Goffin zijn toernooi door een schouderblessure. Nadat de eerste set tegen Roger Federer (ATP-2) zeer gelijkopgaand (maar in de tiebreak met 3/7 toch nipt in het nadeel van Goffin) verlopen was, zette Goffin bij 1-1 in de 2e set een punt achter de partij.

GOFFIN: "ZINLOOS"
"Ik voelde me goed en bewoog goed, maar al in de eerste set had ik last van mijn arm en schouder", zei David Goffin. “Na het verlies van set 1 moest ik dus nog 2 sets serveren om de match te winnen, maar dat had geen enkele zin."

FEDERER: "DIT WENS JE NIEMAND TOE"
“Ik had in de gaten dat Goffin niet top serveerde, maar het kon dat hij op een hoog percentage eerste services mikte."

 "Een blessure wens je niemand toe, maar ik krijg nu de kans om een beetje extra te herstellen van mijn zware kwartfinale tegen Wawrinka. Die match duurde tot na middernacht, waardoor ik pas om 3.30u de slaap vatte."