Voormalig butler van Diana haalt hard uit naar prins Harry: “Ja, het is ook zijn schuld. Had hij dit gedaan, was het nu zover niet gekomen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ken Wharfe is de voormalige butler van prinses Diana. Hij volgt op de voet wat er allemaal gebeurd in het Brits koningshuis.

Wharfe laat weten dat hij niet te spreken is over de rol van prins Harry. Volgens hem had de prins meer kunnen doen in het hele verhaal rond zijn schoonvader Thomas Markle.

Markle haalde al meermaals uit naar het koningshuis. Hij vindt het een schande dat zijn dochter Meghan niet meer tegen hem spreekt en zegt ook dat ze er slecht behandeld wordt.

Ken Wharfe, die tussen 1987 en 1993 de bodyguard was van prinses Diana, vindt dat ook Harry schuld heeft aan de hele situatie. “Hij is geen domme kerel", citeert Het Nieuwsblad de voormalige bodyguard."Hij heeft zelf al alles meegemaakt en vanop de eerste rij gezien hoe opdringerig de pers is. Hij heeft een ophaalbrug en een valhek als ze hem achtervolgen, maar Thomas niet. Niemand geeft een zier om hem. Daar kon Harry iets aan gedaan hebben."

Wharfe wijst bij uitbreiding met een beschuldigende vinger naar de hele koninklijke familie. "De koninklijke familie is in fout. Ze hadden dat probleem eerder moeten detecteren, voor hun verloving of zelfs nog maar in het begin van hun relatie. Zo konden ze sneller op de bal gespeeld hebben. Dit zijn gewone mensen, afgescheiden en wonend in een ander land en plots trouwt hun dochter met een prins. Dit zou altijd een probleem geworden zijn."