David Goffin schakelt nu ook nummer drie van de wereld Del Potro uit: “Het was loodzwaar en een moeilijke dag”

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
David Goffin is uitstekend bezig in Cincinnati. Onze landgenoot schakelde nu ook Juan Martin del Potro (ATP-3) uit.

Goffin is het tennissen nog niet verleerd. Hij moest twee wedstrijden spelen in evenveel dagen en won die ook. In de kwartfinales maakte Goffin weinig woorden vuil aan Kevin Anderson. De nummer 6 van de wereld moest er in twee sets aan geloven: 6-2 en 6-4.

De regen stuurde in Cincinnati het schema in de war, waardoor Goffin enkele uren later opnieuw het terrein op moest. Del Potro sleepte twee tiebreaks uit de brand, maar uiteindelijk moest hij ook de duimen leggen. Goffin won met twee keer 7-6.

"Het was een moeilijke dag", zei Goffin na zijn overwinning tegen Del Potro aan Sporza. "Het was een zeer intens duel en een echte strijd, met enkele loodzware rally's."

"Ik ben zeer gelukkig met mijn ticket voor de halve finales. Ik voel me goed en beweeg goed. Mijn zege tegen Tsitsipas in de eerste ronde heeft me het nodige vertrouwen gegeven. Die wedstrijd had ik echt nodig."

En nu volgt Roger Federer. “Hij voelt zich in zijn sas op deze snelle courts. Het wordt niet makkelijk, maar ik concentreer me op mijn eigen spel."