VTM

Willy Sommers neemt besluit na zijn optreden in Pukkelpop: “Misschien ga ik dat wel doen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Willy Sommers staat om 11.55 uur al op het podium van Pukkelpop. Het is een optreden waar velen naar uitkijken.

Willy staat niet alleen op het podium. Hij krijgt het gezelschap van Mauro Pawlowski, Daan, Sennek en ook acteur Rik Verheye. Samen brengen ze ‘Klassiekers in Moderne Tijden’. Ze worden begeleid door Tielense brassband ‘De Kempenzonen’ en internationaal geroemd trompettist Jo Hermans. 

Willy Sommers is er helemaal klaar voor. “Er is wat gezonde stress, maar we hebben deze week een try-out gedaan en het klonk echt fantastisch. We werken met 50 blaasinstrumenten en dat is indrukwekkend, echt waar”, citeert Het Laatste Nieuws de zanger in ‘De Ochtend’ bij Radio 1.

Willy was verrast toen hij het voorstel kreeg. “Ik dacht eerst dat het een grap was! Ik heb toch een paar dagen getwijfeld, maar Mauro bleef aandringen. En toen zijn we gaan samenzitten om te kijken wat kon. Muziek is uiteindelijk iets universeels. Iedereen mag dan zijn eigen ding doen in zijn eigen genre, uiteindelijk past het allemaal wonderwel bij elkaar.”

Maar achteraf bekeken is het idee niet eens zo gek. “We zijn al aan het twijfelen of we niet verder moeten gaan. Het smaakt naar meer! Een tour langs theaterzalen misschien?”