Dochter van Marc Coucke is nog maar 11 jaar en heeft nu al een eigen bedrijf: “Dankzij de hulp van papa”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Topondernemer Marc Coucke heeft al een opvolgster gevonden. Zijn dochter Alysée is nog maar 11 jaar, maar richtte nu al haar eigen webshop op met een paar vriendinnen.

Alysée Coucke (11), Madeleine Dinant (11) en Josephine Van den Broucke (10) zijn allemaal kinderen van zakenmensen. Naar het voorbeeld van hun ouders besloten ze om zelf ook iets te proberen.

VRIENDINNEN
Alysée is dol op het ontwerpen van juwelen. Ze plaatste enkele op Facebook en de reacties waren zeer positief. De dochter van Marc Coucke besloot een webshop op te richten. “Maar alleen is maar alleen”, zegt ze aan Het Nieuwsblad. “Daarom heb ik mijn vriendinnen Josephine en Madeleine gevraagd om mij te helpen. Ze stemden toe.”

FACEBOOK
De meisjes maken hun eigen juwelen. In 'Jewelier AMJ' - met de A van Alysée, de M van Madeleine en de J van Josephine - zijn zes maanden later armbandjes, voetbandjes, oorbellen en chokers (korte kettingen die vrij strak om de nek zitten, nvdr.) te koop. De meisjes maakten ook een eigen Instagrampagina aan en een website waar mensen de juwelen kunnen bestellen.

IRAN
De meisjes verkopen gemiddeld zo’n 30 juwelen per dag. Al heeft ook papa Marc Coucke zijn aandeel in het verhaal. “Het meerendeel van onze bestellingen komen uit België en Nederland”, luidt het. “Maar dankzij Marc hebben we ook al een bestelling kunnen leveren in Iran.”

PAPA MARC
“Papa geeft ons ook veel goede raad”, zegt Alysée. “Hij ­benadrukt geregeld dat we nergens zullen komen als we iets of iemand na-apen. Dat het vooral belangrijk is dingen te maken die we zelf mooi vinden, en we ons niet mogen laten ontmoedigen wanneer iemand een ontwerp afkeurt. Iets maken wat iedereen mooi vindt, is toch onmogelijk.”

WINTERCOLLECTIE
“Winkeltje spelen, dat zit bij mij wel in de ­genen”, vertelt Alysée. “En vroeger zei ik aan iedereen dat ik later in de Carrefour wilde werken. Maar dat is nu veranderd. Ik heb geen idee of ik dit als job zou willen doen. Het is me alleszins niet om de winst te doen. Ik vind met Jewelier AMJ bezig zijn vooral héél erg leuk. ­Momenteel zijn we aan het brainstormen over een wintercollectie. Voor de rest zien we wel wat de toekomst brengt.”