We zitten deze zomer met een wespenplaag: Spoeddiensten in ons land lopen vol

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Er zijn opvallend veel mensen die naar de spoed trekken voor een wespensteek. In sommige ziekenhuizen spreekt men zelfs van een verdubbeling.

“Deze zomer moeten we elke dag minstens vijf mensen behandelen die een wespensteek hebben gekregen. Andere jaren zijn dat er hoogstens één of twee per dag.” Dat zegt Kevin Mollet van het AZ Damiaan-ziekenhuis in Oostende aan Het Laatste Nieuws.

En dat is niet alleen in Oostende het geval. Afgelopen zondag nog kwamen er in het Sint-Rembertziekenhuis van Torhout al tien mensen langs met een wespensteek en ook in het Middelheimziekenhuis van Antwerpen merkt men een stijging. “Dat wij naast een park gelegen zijn, zal daar ongetwijfeld voor iets tussen zitten”, zegt woordvoerster Renée Willems.

WESPENNESTEN
Het UZ Gent stelt zelfs een verdubbeling vast tegenover vorig jaar. “We zien vooral patiënten met steken in de mond, wellicht door dieren die in en rond hun drankjes zitten”, zegt Karlien Wouters van het UZ. “Uiteraard komen ook mensen langs die allergische reacties vertonen.” 

De mensen van het Rode Kruis in Pukkelpop hebben hun handen vol met festigevalgangers die gestoken zijn door een wesp. En de brandweer kan de oproepen voor het verdelgen van wespennesten niet meer aan. Op sommige plaatsen moeten zelfs extra ploegen ingezet worden.

Tags wesp