Vrouw van 50 jaar is in Leuven brutaal aangevallen aan bushalte

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Woensdagnacht is een 50-jarige vrouw aangevallen Dirk Boutslaan in Leuven. De politie heeft intussen een verdachte aangehouden.

De vrouw uit Wuustwezel werd woensdagnacht rond 2.30 uur overvallen toen ze aan een bushalte op haar vriend stond te wachten die haar kwam halen. Maar nog voor haar vriend er was, stonden er twee jongeren aan haar zijde, schrijft Het Laatste Nieuws.

De jongeren vroegen haar om een sigaret. Toen de vrouw geen sigaret had, vroegen ze haar om geld. Dat wilde de vrouw uiteraard ook niet geven, waarop ze een klap kreeg in haar gezicht. Toen de vrouw een foto wilde nemen van de dader, kreeg ze er nog een extra klap bij.

De twee daders vluchtte in de richting van de Brusselsestraat terwijl de vrouw de politie verwittigde. Die vond de handtas van de vrouw terug in de Drinkwaterstraat, maar het geld was verdwenen.

GEEN VERBLIJFSPLAATS
Doordat de vrouw een goede persoonsbeschrijving kon geven, werden een vermoedelijke dader al snel opgepakt. Eén van hen werd gelinkt aan diefstal met geweld. Rond 5.30 uur kon de politie hem inrekenen.

Het gaat om een 20-jarige man die geen verblijfplaats heeft. Hij werd door de onderzoeksrechter aangehouden. Zijn kompaan is nog steeds voortvluchtig.

Tags leuven