Lugubere ontdekking aan scoutslokalen in Mollem: “Die kat heeft keihard afgezien, dat zag je gewoon aan haar oogjes”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Isabelle Gooris heeft woensdag een lugubere ontdekking gedaan. Ze deed dat aan de scoutslokalen in Mollem.

Isabelle trof daar een fiets aan met op de bagegedrager een geklemde, dode kat. “Mijn zoon was de dag tevoren teruggekeerd van kamp en ik was ’s ochtends naar de lokalen gereden om er het rek te gaan bekijken waarop de leiding verloren kleren hangt”, zegt Isabelle aan Het Nieuwsblad. 

DODE KAT
“Toen ik parkeerde, viel mijn oog onmiddellijk op een fiets die daar in de kant was gesmeten. Het leek in eerste instantie wel of er op de bagagedrager een knuffeldier hing, maar toen ik ging kijken, zag ik dat het om een verstijfde dode kat ging. Het dier zat vastgeklemd.”

POLITIE
Isabelle haalde de kat van de fiets en stak ze in een doos. Daarna verwittigde ze de hulpdiensten. “Om absoluut te vermijden dat kinderen dit lugubere tafereel ook zouden moeten zien,” zegt ze. “Ook omdat ik een minder gruwelijke foto van de kat op Facebook wilde plaatsen, in de hoop de baasjes terug te vinden. Niets is immers zo moeilijk als onzekerheid als je een diertje kwijt bent.”

EIGENAAR
Ze plaatste op Facebook ook de foto van de gestolen fiets. Veel mensen vonden het afschuwelijk en walgelijk. Eén iemand zei dat de kat misschien al dood was toen ze op de fiets werd geplaatst.

DOODSTRIJD
“De kat moet volgens mij een ware doodsstrijd hebben gevoerd”, gaat Isabelle verder. “De oogjes puilden uit, je zag gewoon dat het beestje heel hard had afgezien. En ook al zou de persoon in kwestie het goed bedoeld hebben, dan nog doe je dit niet op zo’n manier.”

ZWAAR BESTRAFFEN
De mensen op Facebook willen dat er ingegrepen wordt. “Dergelijke feiten zouden zeer zwaar bestraft moeten worden. Als je dit met een kat doet, tot wat ben je dan verder nog in staat? De zieke persoon die dit gedaan heeft, is duidelijk een gevaar en moet dringend professionele hulp zoeken.”

Tags mollem