Frank Deboosere over het onweer van afgelopen nacht: “Voor hen was het zalig”

bron: Radio 2
door: PMN
Wie niet aan de kust was heeft het afgelopen nacht ongetwijfeld gemerkt. Er trok weer een stevige onweerszone over ons land.

"Afgelopen nacht is er echt veel regen voorbijgekomen", merkt weerman Frank Deboosere op bij Radio 2. "Het was zalig voor de planten en bomen. In Ukkel is er 33 vierkante liter per vierkante meter aan regen gevallen. Al is dat niet genoeg om droogte ongedaan te maken."

"Vandaag krijgen we brede opklaringen, maar we zitten wel in een andere lucht. Daardoor wordt het frisser met 24 graden. Volgende nacht klaart het uit. Het wordt een koele nacht met 12 graden."

ZON EN WOLKEN
"Morgen gaan we opnieuw richting 24 graden. Later op de dag komt er meer bewolking in Vlaanderen opzetten. Hetzelfde verhaal voor zondag bij 25 graden."

"Maandag en dinsdag twijfelen we nog tussen zon en wolken met 24 graden. Woensdag en donderdag overwint de zon en wordt het zo'n 26 graden. Vrijdag wordt het dan terug koeler, maar dat is al ver vooruit. Veel regen zit er niet meer in, maar het is op deze manier is het ook een goede zomer", besliut Deboosere.