School sluit de deuren na ernstige bedreigingen voor transgender-leerling van 12 jaar: “Een scherp mes kan helpen”

bron: AD.nl
door: PMN
In de Amerikaanse staat Oklahoma is deze week een lagere school gesloten. Die maatregel werd genomen nadat een 12-jarig meisje ernstig bedreigd werd op Facebook.

Het bedreigde meisje, dat de fictieve naam Maddie krijgt, maakte twee jaar geleden haar genderidentiteit bekend. Sindsdien kreeg het meisje bedreigingen als dat ze haar zouden castreren met een mes.

Op school ondervindt het meisje wel wat praktische problemen, onder meer bij het gebruik van de toiletten. Ze had toegang gekregen tot de toiletten bedoeld voor docenten en andere schoolmedewerkers, maar kon die onlangs na een verbouwing niet goed vinden. Daarom gebruikte ze één keer de meisjes-wc.

Dat was dan weer niet naar de zin van een ouder. In een Facebook-groep uitte ze hierop commentaar. Een aantal andere oudere ouders deelden die mening en voegde bedreigingen toe aan de transgender-leerling. “Als hij een vrouw wil zijn, maak een vrouw van hem. Een scherp mes knapt dan een goede oplossing zijn”, schreef iemand.

DEMONSTRATIE
Nadat het nieuws over de bedreigingen bekend werd, organiseerden boze ouders een protest in de school om Maddie te steunen. De school besloot daarna om de deuren te sluiten, uit schrik van een tegendemonstratie.

De moeder van Maddie maakt zich zorgen over de veiligheid van haar dochter, die niets begrijpt van het hatelijke gedrag van de volwassenen. De FBI is ook een onderzoek gestart.