‘Man die inreed op Brits parlement is een 29-jarige man van Soedanese afkomst. Mogelijk ook link met andere aanslag’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is meer informatie bekend over de man die gisteren door de beveiliging van het Britse parlement reed. Het gaat om een 29-jarige man.

De 29-jarige verdachte, Salih Khater, kwam vijf jaar geleden vanuit Soedan naar Groot-Brittannië. De politie in Londen wil zijn naam niet bevestigen, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij wordt beschuldigd van terrorisme.

De man zou gekend zijn bij de lokale politie, maar niet bij de antiterreurdiensten. Gisteravond voerde de politie een aantal huiszoekingen in Birmingham en Nottingham. Volgens de ‘Daily Mail’ zou de dader maandagavond in Londen rondgereden hebben in de buurt van toeristische trekpleisters.

LINK
De man reed gisterochtend rond 7.30 uur met zijn wagen in op de veiligheidsbarrières rond het Britse parlement. Verschillende voetgangers raakten gewond, twee mensen moesten naar het ziekenhuis.

Mogelijk heeft de aanslag verband met Khalil Masood, de dader van een gelijkaardige aanslag in maart vorig jaar. Toen kwamen vijf mensen om het leven. Masood woonde, net als Khater, in Birmingham.

Tags londen