Men wist al van twee jaar dat de brug in Genua niet veilig was, maar niemand deed iets

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gisteren stortte de Morandibrug in Genua neer. Bij de ramp kwamen al zeker 35 mensen om het leven. Al zal dat aantal waarschijnlijk nog oplopen.

Het zijn hallucinante beelden. Sommigen zagen de weg voor hun ogen naar beneden komen. In totaal zijn er dertig personenauto's en minstens drie vrachtwagen mee naar beneden gestort, schrijft Het Laatste Nieuws.

Er werd nog een hele nacht naar slachtoffers gezocht. Het is nog altijd gissen naar de oorzaak waarom de brug is ingestort. Feit is dat deskundigen al langer waarschuwden dat de brug slecht ontworpen en onderhouden is.

In 2016 was er een hoorzitting in de senaat waarin een expert duidelijk stelde dat de brug opgeknapt moest worden. De brug uit de jaren 60 is niet meer bestand tegen het zware wegverkeer.

Vicepremier Salvini haalde gisteren fel uit naar de EU, die Italië strakke begrotingsregels oplegde. "Als externe obstakels ons ervan weerhouden om onze wegen veilig te houden, dan is de vraag of het nog zin heeft om die regels te volgen”, zei Salvini. “De veiligheid van de Italianen is belangrijker dan fiscale regels.”

Tags genua italië