Tiener schiet met luchtdrukpistool op jonge kinderen die aan het spelen zijn in Sint-Niklaas

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Een jongen van 19 jaar is door de politie opgepakt. Maandagmiddag had hij twee kinderen beschoten met een luchtdrukpistool op een speelplein in de Frans Van Cauwelaertlaan in Sint-Niklaas

De feiten vonden plaats om 13.30 uur op het speelplein aan de bibliotheek in de Clementwijk. De tiener was er met zijn luchtdrukpistool op blikjes aan het schieten, kwam Het Nieuwsblad te weten. 

Na verloop van tijd nam hij ook de kinderen in het vizier. “Mijn achtjarige zoon was pas een kwartier naar het speelplein vertrokken toen hij huilend opnieuw voor de deur stond”, getuigt de moeder van één van de twee slachtoffers. “Hij vertelde dat hij beschoten was. Zijn opa is toen meteen naar het plein gelopen terwijl hij ondertussen de politie verwittigde. Toen hij daar aankwam, slaagde hij erin om de schutter ter plaatse te houden tot wanneer de agenten arriveerden. De man bleef aanvankelijk nog volhouden dat hij alleen op blikjes had geschoten.”

De tiener werd door de politie opgepakt en zijn luchtdrukpistool is in beslag genomen. "De man werd dinsdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde”, zegt woordvoerster Eva Brantegem van het parket Oost-Vlaanderen. “Die besliste om hem onder strikte voorwaarden opnieuw vrij te laten.”

Het jongetje dat beschoten werd, raakte lichtgewond. "Maar hij heeft er geen trauma aan overgehouden", luidt het bij de moeder. "Hopelijk kan ik mijn kinderen in de toekomst nog met een gerust hart buiten laten spelen."