Man levensgevaarlijk gewond na steekpartij in Aalst: "Overal lag er bloed, we hebben proberen hem te reanimeren"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
In de Sint-Janstraat in Aalst was er gistermiddag een fikse ruzie die volledig uit de hand is gelopen. Een slachtoffer vecht nog steeds voor zijn leven.

Twee mannen van buitenlandse origine waren luidkeels tegen elkaar aan het roepen op straat. Het was zo luid dat rond 17 uur de klanten van café Den Den de ruzie konden horen.

Omar, één van de ruziemakers, sloeg het slachtoffer neer met een plank. Die knalde daarna tegen de ruit van het café. “We waren met een zestal mensen in het café pietjesbak aan het spelen”, vertelt een 37-jarige vrouw, die het zag gebeuren, aan Het Nieuwsblad.

“Plots kwamen die twee mannen binnengestormd, de ene zat de andere achterna. Ze riepen van alles tegen elkaar, maar niets wat wij konden verstaan. Het slachtoffer pakte een stoel en probeerde zich te verweren, iets wat hij buiten ook al geprobeerd had, want de man die hem probeerde aan te vallen, had een bebloede lip. Maar toen trok de dader een mes en stak hij de man in zijn rug. Er was overal bloed, het mes zou door zijn longen gegaan zijn. Iemand van het café heeft de dader van het slachtoffer kunnen trekken, we hebben meteen de ambulance gebeld en er is iemand die jongen beginnen te reanimeren. Toen kreeg de dader precies spijt en nam hij zijn slachtoffer snikkend vast aan het gezicht... terwijl hij hem net in de rug had gestoken.”

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De dader was intussen naar zijn appartement gegaan en verstopte daar het mes. “De politie heeft hem zeer snel kunnen inrekenen”, bevestigt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Het onderzoek loopt. Dader en slachtoffer zijn geen onbekenden van elkaar.”

Tags aalst