Wees extra voorzichtig want Russische hackers nemen je account van Instagram over: “Ik was in shock”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
De voorbije weken kregen honderden Instagram-gebruikers de boodschap dat hun account gehackt was. En dat was ook het geval met gebruikers in ons land.

De hackers gingen telkens op dezelfde manier te werk. Ze zorgen dat de gebruiker zijn account niet meer kan raadplegen. Als ze een nieuw wachtwoord willen aanvragen, krijgen ze een melding dat een nieuw wachtwoord gemaild wordt naar een Russisch e-mailadres. Met andere woorden: hun mailadres werd onmiddellijk aangepast.

De Vlaamse Carmen Creylman werd op dezelfde manier gehackt. Dat zegt ze aan VTM-Nieuws. “Toen ik me opnieuw wilde inloggen, bleek dat mijn wachtwoord en e-mailadres waren aangepast naar een Russisch mailadres.”

“Ik heb alle stappen gevolgd die ik moest volgen”, vertelt de 27-jarige moeder. “Ik heb gemaild dat ik gehackt was en heb alle instructies gevolgd. Zo moest ik een foto sturen van mezelf met daarop een nummer. Dat heb ik wel twintig keer gedaan, maar ik kreeg zelfs geen antwoord meer.”

NIEUW ACCOUNT
Er restte haar niets anders dan een nieuw account aan te maken. Ik was in shock toen ik merkte dat ik gehackt was”, vertelt ze. “Mijn Instagram-account is een jarenlange verzameling van foto’s. Het wordt plots heel persoonlijk als je dat zelf niet meer in handen hebt.”

Waarom de hackers dit doen is nog onduidelijk.

Tags instagram