Tragedie in Genua - Alles wat we tot nu weten op een rij: "Een ramp van gigantische omvang"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
In Genua is een vanmiddag een viaduct ingestort. We zetten even alle feiten op een rij.

Even voor 12 uur stortte het viaduct Morandi-viaduct op de autosnelweg A10 ten westen van het centrum van Genua in. De brug viel 90 meter naar beneden over een afstand van 100 meter, meldt Het Laatste Nieuws. Er is sprake van 20 wagens die naar beneden zijn gevallen.

Gelukkig kwamen de meeste brokstukken van de brug in de rivier Polcevera terecht. Al kwamen er ook enkele brokstukken op huizen, straten en loodsen terecht. Francesco Bermano, hoofd van de noodhulpdiensten in Genua, spreekt van een drama van gigantische omvang. Volgens hem is de ware omvang van de ramp nog niet te overzien.

Er zijn al zeker 22 dodelijke slachtoffers geteld. Dat aantal kan in de loop van de komende uren of dagen nog toenemen. Het is nog niet duidelijk of er ook Belgische slachtoffers zijn gevallen, dat zal later moeten blijken.

De hulpdiensten zijn in ieder geval massaal ter plaatse. Ze proberen om mensen uit auto's te bevrijden en zoeken met speurhonden verder naar slachtoffers onder het puin.

Wat het viaduct uit elkaar heeft doen vallen, is nog niet duidelijk. Er zou een structurele verzakking zijn. Er zijn ook media die spreken van een hevig onweer. Het was op het moment van de ramp al uren fel aan het regenen in de regio.

Tags genua italië