Zeilster Emma Plasschaert wint gouden medaille op WK zeilen, maar het levert haar geen cent op: “Dit kost mij zelfs 2.350 euro”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Emma Plasschaert leverde een topprestatie door de gouden medaille te veroveren op het WK zeilen. Maar rijk gaat ze er niet van worden.

Plasschaert krijgt noch van de organisatie, noch van de zeilfederatie uitbetaald. Het kost haar alleen maar geld. De verplichte huur van de boot kost haar al 2.000 euro en dan is er ook nog het inschrijvingsgeld van 350 euro.

“Triest, hé. Hopelijk brengt deze wereldtitel wel nog wat extra sponsors aan boord”, zegt Emma Plasschaert aan Het Nieuwsblad. Jean-Marie Dedecker is hierover niet te spreken.

“Dit is intriest”, zegt Dedecker. “Vergelijk dat eens met het voetbal. Geen enkele sport wordt zo plat gesubsidieerd en geen enkele sport is zo fiscaal voordelig als voetbal. Als Anderlecht spelers lonen boven het miljoen euro kan betalen, begrijp ik niet waarom de jeugd daar nog overheidssteun moet krijgen. Of het grote geld vloeit naar de rijken. Dat kan ook.”