Vader van 15-jarig chiromeisje dat van de weg werd gereden, is een gebroken man: “Schokkend en confronterend om haar daar te zien liggen terwijl ze veel pijn heeft”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
De 15-jarige Lola D. raakte begin deze maand zwaargewond bij een aanrijding in het Nederlandse Bergeijk. Tijdens een wandeling werd ze aangereden door een bejaarde man.

Lola is intussen overgebracht naar het UZ in Leuven. “Ze ligt nog steeds aan een beademingstoestel. Heel schokkend en confronterend om je dochter daar zo te moeten zien liggen. Zo’n levenslustige meid...”, zegt papa Dieter in Het Laatste Nieuws. “Normaal zouden we nu in Australië moeten zitten. Een geplande vakantie naar vrienden, voor Lola was het een droomreis.” 

OGEN KNIPPEREN
Het meisje kan voorlopig enkel communiceren door met haar ogen te knipperen. “We kunnen haar dus wel vragen stellen. Een keer knipperen is nee, twee keer knipperen is ja”, vertelt papa Dieter. “Ze heeft veel pijn, maar ze is een vechter. We zien ook dat het haar deugd doet als ze bezoek krijgt van (Chiro-) vrienden.”

TOEKOMST
“Dokters durven geen enkele uitspraak over haar toekomst doen. Hoe ze zal herstellen of welk letsel ze er aan zal overhouden is nog afwachten. Mogelijk zal ze blijvende letsels overhouden en zullen we onze woning moeten aanpassen. Maar we geven de hoop niet op.”

INKOMENSVERLIES
Vader Dieter is een zelfstandig cameraman, maar nam sinds het ongeval geen enkele opdracht meer aan. En ook mama Leda, die een vaste job heeft, nam vanaf de bewuste dag verlof. Het gezin lijdt dus een serieus financieel verlies bovenop de ziekenhuiskosten die hoog kunnen oplopen.

Een vriend heeft een crowdfundingactie opgestart om de ouders te steunen. Wie hen wil steunen kan dat doen door op DEZE LINK te klikken.