Silke (25), overleed nadat ze zondag betrokken was in een zwaar verkeersongeval: “Haar dood een plaats kunnen geven, zal nog jaren duren”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Silke Burm is gisteren overleden. De 25-jarige kleuterjuf raakte zondagmiddag zwaargewond bij een verkeersongeval.

Het ongeval gebeurde zondag om 14.30u in de Gentstraat, een landelijke verbindingsweg tussen Belsele en Sint-Pauwels. Ze zat op het moment van het ongeval naast haar vriend in de auto. Om nog een onduidelijke reden kwam die op het andere rijvak terecht. Een bejaard koppel in een Toyota kon hen niet meer ontwijken.

Silke werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze rond 2 uur in de nacht van zondag op maandag aan haar verwondingen. 

Silke werkte als kleuterjuf in enkele scholen in Sint-Niklaas. Ze was ook zeer actief binnen de de Wase scoutswerking. Daar was ze onder meer gouwcommissaris. “Het nieuws van haar dood is een enorme slag voor ons allemaal”, zegt Joris Bril, voorzitter van Gouw Waas, aan Gazet van Antwerpen.

"We zijn bij de scouts nog volop bezig met het te verwerken. Op dit moment schieten woorden te kort. Er wacht ons een heel moeilijke periode. De dood van Silke een plaats kunnen geven, zal nog jaren duren.”