Vlogster lokt pedofiel uit Lier in de val: “Als daar echt een jong meisje stond, was het fout afgelopen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Een Antwerpse vlogster heeft een 55-jarige pedofiel uit Lier in de val gelokt. De politie is een onderzoek gestart.

De Antwerpse vlogster Jamilla Baidou (25) vertoeft al een tijdje op de chatsites als de Amerikaanse site Omegle en de Belgische tegenhanger Chat. Ze doet zich daar als een 13-jarig meisje voor.

VIJFTIGER
“Vorige week werd ik aangesproken door een vijftiger. Dat ik vertelde dat ik een meisje van 13 jaar was, schrok hem niet af. Hij wilde weten waar ik woonde, en stelde meteen voor dat ik bij hem thuis in Lier langs zou komen”, doet Baidou haar verhaal in Het Nieuwsblad.

"IK WIL JE LIKKEN"
De man maakte meteen duidelijk wat hij van plan was. “Ik wil je likken, zei hij. Hij zou me verwennen, en hij had er goesting in. Voor alle duidelijkheid: op geen enkele manier heb ik hem aangespoord of die uitspraken uitgelokt. ”

IN DE VAL GELOKT
Hij legde zelfs uit hoe je met de bus vanuit Antwerpen naar Lier kon reizen. “Hij stond ons daar op te wachten”, zegt Baidou. Ze trok zaterdag met twee vrienden naar de bushalte, om hem te confronteren. “Hij was bang toen hij begreep dat we voor hem kwamen. Maar ik ben het zeker: als daar een 13-jarig meisje was opgedaagd, was het fout afgelopen.”

ONDERZOEK
De vlogster stapte naar de politie. Die heeft de man intussen ook al verhoord maar wil niets kwijt over de man zijn verklaringen. “Hij werkt mee aan het onderzoek”, zegt politiewoordvoerder Magalie Derboven. "Er is een onderzoeksrechter aangesteld, en de politie heeft een aantal zaken, waaronder een computer, in beslag genomen."

“Afhankelijk van wat het onderzoek aantoont, zal beslist worden of deze man vervolgd wordt”, zegt Derboven. De man heeft geen eerdere veroordelingen opgelopen wegens zedenmisdrijven.