VTM

Margriet Hermans maakt oorzaak bekend van dochter Celien haar dubbel herseninfarct: "En ze is nog steeds niet volledig in orde"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was even schrikken toen een paar weken geleden het nieuws kwam dat Celien, de dochter van Margriet Hermans, een dubbel herseninfarct had. De dokters hebben nu ook de oorzaak gevonden.

"Het gaat weer goed met Celien", zegt Margriet Hermans in Dag Allemaal. "Alleen is haar linkerbeen nog niet helemaal hersteld. Soms schiet het zomaar opzij zonder dat Celien daar controle over heeft. Ze treedt nu weer op, maar dat been speelt haar wel parten. We zullen zien hoe het evolueert."

Intussen ook de oorzaak gekend. "Een razendsnelle rollercoaster in Phantasialand, één die tot wel 150 kilometer per uur gaat. We waren daar in oktober. Ik voel me nog altijd schuldig dat haar overtuigde om mee te gaan", luidt het bij Margriet. 

"Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon. Ze hoorde haar hartslag in haar oren, een beetje ruis ook. Ze is naar de oorarts gegaan, maar die verwees haar niet door. Pas toen we voor de feestdagen gingen shoppen, zagen we dat Celien haar been niet onder controle kreeg."

"Toen beseften we dat er echt iets aan de hand was. Dan breekt je moederhart. Verschrikkeljk was het. Dat je kind zoiets kan overkomen op haar 25ste... Celien is dan ook nog diabetespatiënt, dat maakt het er allemaal niet gemakkeljker op. We hebben echt bijzonder bange weken doorstaan."