Zaakwaarnemer Courtois blikt terug op transfer naar Real Madrid: "Hij heeft schrik gehad en werd daar heel zenuwachtig van"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Thibaut Courtois heeft zijn eerste trainingen bij Real Madrid achter de rug. Intussen blikt zijn zaakwaanemer Christophe Henrotay nog eens terug op de transfer.

De deal raakte maar net rond voor de transfermarkt in Engeland zijn deuren sloot. Henrotay zegt dat de druk groot was, niet alleen maar bij Chelsea. "Ook Courtois werd zenuwachtig", citeert Het Laatste Nieuws de doelman bij BBC. “Het is waar dat sommige spelers pushen en het is waar dat Thibaut wat stress kreeg door de situatie omdat Real een bod had gedaan en hij de kans kreeg om te gaan. Hij was wat gestresseerd dat het niet zou doorgaan.” 

Courtois wilde naar Madrid verhuizen om dichter bij zijn gezin te zijn. “Er ontstond een misverstand dat hij zijn transfer voor de verkeerde redenen wilde afdwingen, maar hij was aan het pushen om weg te gaan bij Chelsea vanwege zijn kinderen”, verduidelijkt Henrotay.  “Als zijn familie in Londen zou wonen, dan had het een heel ander verhaal geweest. Dan was hij gebleven. Er was geen reden om een club als Chelsea te verlaten, hij had trofeeën kunnen winnen. Jammer genoeg voor Chelsea leven zijn kinderen bij de moeder in Madrid.”