Politie waarschuwt iets voor wat kinderen doen in de wagen: “Stevige boetes als we dat zien want het is levensgevaarlijk”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De politie stuurt een flinke waarschuwing de wereld in. Het is een waarschuwing voor ouders die met hun kinderen in de auto zitten.

Iedereen zal het al wel eens gedaan of gezien hebben. Kinderen die met geknield zitten op de achterbank om te zwaaien naar de ouders achter hen. 

Volgens de politie staan we te weinig stil hoe gevaarlijk dat is. Wanneer de kinderen hun gordel niet dragen, is de bestuurder in overtreding. “Dat is levensgevaarlijk. Het zal in september wel weer van dat zijn, dat mensen die snel hun kinderen naar school doen hen geen gordel aandoen”, zegt Fred Scrayen, woordvoerder van politiezone AMOW aan Het Nieuwsblad.

"KIND KAN DOOR VOORRUIT VLIEGEN"
“Ik zeg bestuurders altijd dat ze moeten beseffen dat hun kind door de voorruit kan vliegen bij een noodstop en dat ze er dan mogelijk nog eens overheen rijden omdat alles zo snel gaat. Maar we krijgen het er maar niet in. Ik zeg ook altijd dat er geen enkele racepiloot is die zou beginnen racen zonder zijn gordel aan. Dat is het bewijs bij uitstek dat het nuttig is.”

Experten zeggen op de website Alles Over Verkeersrecht dat wanneer kinderen hun gordel niet dragen, dit een ernstige overtreding is. Als kinderen op de achterbank hun gordel niet dragen, geldt dit als een derdegraadsovertreding. Daarop staat een boete van 30 euro, die je moet vermenigvuldigen met 8 en dus uitkomt op 240 euro. De bestuurder moet dan ook 200 euro aan het slachtofferfonds geven, waardoor de boete 440 euro bedraagt”, luidt het. Zelfs een rijverbod van acht dagen is mogelijk.

Tags vlaanderen