Na wolvin Naya is er opnieuw een wolf in ons land gesignaleerd: Al negen schapen gedood

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
De voorbije week zijn er al negen schapen doodgebeten bij verschillende aanvallen. De aanvallen zijn het werk van een nieuwe wolf die in ons land is.

“Naya heeft gezelschap gekregen”, zegt Koen van Muylem van het INBO aan VRTNWS. De wolf is al gefotografeerd geweest door een wildcamera. Het dier draagt geen zender. Daarmee is het nu wel zeker dat het niet om Naya gaat.

Begin vorige week kwam de eerste melding van dode schapen uit een privé-kudde in beheer van het Agentschap voor Natuur en Bos en Natuurpunt op het militair domein van Leopoldsburg. Daarna werden er zowel zaterdag, dinsdag als vrijdag dode schapen gevonden in de omgeving. Het gaat in totaal om vier doden.

In dezelfde omgeving werd ook nog een dood schaap teruggevonden dat behoorde tot een andere kudde. En nog wat verder in de buurt werden er zaterdag vier dode schapen aangetroffen.

Wolvin Naya verblijft in dezelfde omgeving, maar de voorbije maanden is het erg stil rond haar. Dat deed al vermoeden dat zij niet achter de aanvallen zou zitten.